Hoe werkt de veilingsite?

Het kopen van productierechten via onze online verkoop is transparant, betrouwbaar en veilig.

Kopen via onze veilingsite is transparant en de prijzen komen eerlijk tot stand. Het verloop van de veiling wordt gecontroleerd door een notaris. Het biedproces verloopt geheel online, de afwikkeling doen wij voor u. Zo bewaken de betaling van de rechten via onze derdengeldrekening en verzorgen wij de contractuele afhandeling. Goed te weten dat wij met een laatprijs werken. Indien een eindbod onder de laatprijs eindigt, is er eerst overleg met de verkoper over gunning van de kavel.

Heeft u de voorkeur om op reguliere wijze uw productierechten te (ver)kopen, ook dat is mogelijk. Onze makelaars kunnen u adviseren over de prijs, het benodigde aantal rechten en zorgen voor het onderlinge contact met potentiële (ver)kopers. 

ProductierechtenWerkwijze veiling

1. Account aanmaken

U kunt zich gratis registeren. Met uw registratie gaat u akkoord met de Algemene Gebruikersvoorwaarden en de Privacyverklaring van de Veilingsite. Via e-mail ontvangt u een bericht om uw account te bevestigen.

Maak een gratis account aan

2. Verificatie

Om te kunnen bieden op een kavel hebben wij een aantal basisgegevens nodig. Na hier invoeren, controleren wij of uw gegevens, zoals het Kamer van Koophandel nummer, goed is ingevoerd. Na controle ontvangt u een bevestiging van ons via e-mail.

Waarborg voor kopers en verkopers:
De controle van het KvK nummer is een waarborg dat biedingen alleen gedaan kunnen worden door gerechtigden.

3. Bieden

Na verificatie van uw gegevens, kunt bieden op een kavel. Het bied-proces gaat als volgt:

a. Leest u alle kavel-informatie aandachtig en let daarbij goed op de veilinggegevens zoals de duur van de veiling.

Goed om te weten:
Bij de Fosfaatrechten worden de netto kilogrammen aangeboden, de afroming van 10% is hierin al in verwerkt. Dat wil zeggen dat u als koper betaalt voor wat u krijgt. 

b. Bedrag per eenheid
U vult eerst het bedrag in op basis van een bedrag per eenheid. Voordat het bod daadwerkelijk wordt geplaatst, wordt een bod-preview getoond.De preview toont het totale biedbedrag met of zonder btw. Indien gekozen wordt voor 'OK' is de bieding onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud geplaatst.

c. Na plaatsing van een bod wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang van het biedproces, van iedere:
-> bieding ontvangt u een biedbevestiging
-> over-bieding ontvangt u een bericht 'overboden'.

d. Na sluiting van de veiling wordt automatisch de kavel toegewezen aan de hoogste bieder. Indien u de hoogste bieder bent, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Onze makelaars nemen contact op voor de afwikkeling van de overeenkomst.

5 minuten regel

De Veilingsite hanteert de "5 minuten regel". Indien in de laatste 5 minuten voor sluiting een bod wordt uitgebracht, wordt de sluitingstijd met 5 minuten verlengd. Bij nieuwe biedingen herhaalt dit proces zich. Wachten met een bieding tot de laatste seconden voor sluiten is daarmee overbodig riskant.

4. Afwikkeling en betaling

De koopovereenkomst wordt u toegestuurd door onze makelaar. Hij neemt contact met u op voor ondertekening en de termijn van storting op de derdengeldrekening.

LET OP: Een bod is bindend, onherroepelijk en onvoorwaardelijk. Als de kavel u gegund wordt en later blijkt dat u het verschuldigde bedrag niet kunt voldoen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Leest u onze Algemene Gebruikersvoorwaarden of neemt u contact met ons op: Interfarms, telefoon 0528 - 391 111 of info@interfarms.nl.Notarieel toezicht

vergrootglas


Om de betrouwbaarheid van biedingen te waarborgen, wordt het verloop van de veilingen gecontroleerd door een onafhankelijke notaris. De notaris heeft de bevoegdheid om op elk gewenst moment in het veilingsysteem van Interfarms de complete biedgeschiedenis van de bieders en de veilingen in te zien.